In de kelder’t Keldertje: bijzondere ruimte in Galerie de Pomp

3 exposanten in het keldertje, t/m 1 december

Eveline: Al 25 jaar is Eveline bezig met het maken van keramiek. Zij is begonnen met het volgen van keramieklessen op de toen nog Vrije Academie in Leidschendam. Zij maakt voornamelijk gebruiksgoed. Het draaien op de schijf met de klei heeft haar altijd geboeid. Tegenwoordig werkt zij ook met papierklei. Het voordeel hiervan is dat de stukken wat lichter zijn en er ook dunner mee gewerkt kan worden. De glazuren maakt zij ook zelf, vooral een combinatie van verschillende glazuren door elkaar. De kracht van het werk schuilt in de eenvoud.

Jan Wensveen: Jan werkt uitsluitend op de draaischijf: schalen, vazen en potten. Hij voelt zich dan ook een pottenbakker. Hij maakt gebruikskeramiek. Het gaat hem niet zozeer om de gebruikskwaliteit, maar vooral om de mooie gladde vormen, die een lust voor het oog zijn.

Corien de Mare: Corien heeft voor haar handgevormde vaasobjecten inspiratie opgedaan in Frankrijk en wel in het zuiden van de Morvan, in het prachtige gebied Bourgogne. Met name het licht en het fantastische kleurverloop van de zomer naar de herfst. Haar serie vaasobjecten "Automne Dix-Sept" hebben daarom lichte, maar ook blauw-, grijs- en bruinachtige tinten gekregen, met een knipoog naar de herfst.

 


  Dorpsstraat 38
  2361 BE Warmond
  071-3011109


 Openingstijden

 woensdag t/m vrijdag
   15.00 - 17.00 uur
 zaterdag
   11.00 - 17.00 uur
 zondag
   13.00 - 17.00 uurComments