In de kelder’t Keldertje: bijzondere ruimte in Galerie de Pomp

Vanaf heden is in het Keldertje werk te zien van:

Paula Groote-Versteegen: gebruikskeramiek
Na 15 jaar als microbiologische analist gewerkt te hebben, heeft Paula haar passie gevolgd en zich omgeschoold tot keramist. Na de technische keramiekopleiding de Crabeth College in Gouda in 1995 en de Rietveld Academie in Amsterdam in 2000 afgerond te hebben, heeft zij in 2002 een keramiekatelier opgestart in Nederwetten. Zij maakt eenvoudige abstracte beelden die een organische vorm hebben, die zich in kleine verschillen in vorm en kleur van elkaar onderscheiden. Elk beeld heeft zijn eigen sfeer en geslotenheid; te samen vormen ze een groep die een geborgenheid en veiligheid in zich heeft. Het deel uitmaken van een gelijkgezinde groep waarin  ieder individu zich kan uiten, is een terugkerend thema in haar werk. Haar gebruikskeramiek is geïnspireerd door haar reizen naar het verre oosten, waar de theecultuur een voorname rol speelt in het dagelijkse leven.

Leonie van Hurck: gebruikskeramiek
Gefascineerd door het oude ambacht is Leonie 15 jaar geleden begonnen met keramiek. Zij maakt voornamelijk gebruiksgoed, en werkt het liefst op de pottenbakschijf. De basis houdt Leonie vaak simpel, maar ze experimenteert graag met de grootte van de vorm en verschillende soorten klei.

Gemma Boetekees: gebruikskeramiek
Gemma maakt eerlijke handgemaakte producten, ontworpen met het oog op dagelijks gebruik. Het merendeel van haar werk wordt gedraaid op de pottenbakkersschijf van Westerwaldklei: rode klei voor aardewerk, witte voor hoog gestookt steengoed.  Soms werkt ze ook met plakken klei. Het werk wordt daarna overgoten met een witte of gekleurde engobe of kleislib, die als basis dient voor de verdere versiering met een ringeloor (een soort slagroomspuit). De klei-lijnen liggen bovenop de pot en geven reliëf. En daarna volgt een transparant glazuur, een dunne glaslaag. Het werk wordt één of twee keer gestookt op 1080 of 1250 graden, afhankelijk van de klei. Gemma’s werk is vooral geïnspireerd door traditionele gebruikskeramiek. Vorm en functie gaan samen: het is mooi, maar ook handig. Elke pot die zij maakt is uniek en ambachtelijk, met de hand gemaakt.

De expositie duurt tot 1 augustus 2018.

In stock werk van:

Ed Bok + Joost: grafiek
Liesbeth Ydo: aquarel
Dorine Welter-Kools: collage, gemengde techniek
Willem van Haasteren †


  Dorpsstraat 38
  2361 BE Warmond
  071-3011109


 Openingstijden

 woensdag t/m vrijdag
   15.00 - 17.00 uur
 zaterdag
   11.00 - 17.00 uur
 zondag
   13.00 - 17.00 uurComments